nuffnang AREA

Ads Avenue

Summit this page to


[get this widget]

Petua Minggu Ini

Mengharumkan dapur.Pada kebiasannya pada bahagian dapur ini akan berbau yang kurang menyenangkan,terutamanya apabila anda menyiang ikan.Bagi mengatasi masalah ini,rebuslah beberapa keping kayu manis,bunga cengkih dan cuka biasa.Kemudian sembur atau lapkan air rebusan itu pada kabinet,jubin dan sekitar dapur.Ia berkesan bagi menghilangkan bau hanyir serta bau kuat yang lain

Sahabatku

Rabu, 26 Ogos 2009

Rahsia Emas

Emas dengan kaum wanita ni memang dh tak boleh dipisahkan. Emas tu kan ke barang perhiasan, bak kata orang bila pakai tu boleh naik seri la.. Emas adalah bahan logam yang amat tinggi nilainya tidak akan jatuh dimakan inflasi. Emas merupakan logam yang lengai. Ia tidak bertindak balas dengan bahan-bahan lain. Dalam industri pembuatan, emas digunakan sebagai pemangkin kerana ia adalah bebas daripada menganggu logam-logam lain. Pendek kata ia tidak bertindak balas dengan logam-logam lain. Sifat emas yang inilah menyebabkan ia begitu berguna dan berharga dalam industri pembuatan. Yang menariknya, sehingga sekarang masih belum ada lagi saintis yang mampu membuat emas.

Fakta

Harga Emas Sentiasa Menaik Dari Masa ke Semasa

Harga emas kt Mesia ni dh naik, menjangkau ke harga RM100+ segram. Mahal bebenor. Kesian sungguh kalau sesiapa yang nak kawin sekarang ni. Ye la, nak bertunang nak kena beli emas, nk kawin nk kena beli emas. Kalau nak beli emas putih, mahal, tapi tak boleh jual balik, tak de nilai.


Kebanyakan kita hanya mengetahui emas hanya sebagai bahan perhiasan semata-mata. Bila ada barang kemas, apa yang kita tahu adalah
jual, gadai dan beli semula. Dan ramai juga golongan wanita kita berlumba-lumba mengumpulkan emas demi menunjukkan kemampuan dan kehebatan kewangan mereka. Yang sakitnya adalah, poket suami mereka! Sehinggakan ada yang sanggup berhutang untuk memiliki barang kemas. Bila wang tiada, mulalah emas yang asalnya dibeli dengan harga yang mahal dijual dengan harga yang lebih rendah ataupun anda mendapat keuntungan yang sedikit apabila dijual atau digadai di tokey-tokey pajak gadai. Inilah sering dialami oleh kebanyakan dari masyarakat kita terutamanya kaum melayu la..


Bukan bermaksud tak payah beli emas sebab mahal, tetapi gunakan kelebihan emas itu sepenuhnya. Barang kemas wanita boleh di manipulasi dengan lebih efisien dan bermanfaat..Dengan emas, kita boleh menambah pendapatan, kalau tahu caranya la..Bukan barang kemas sahaja, tetapi pelbagai bentuk/jenis emas yang boleh dijadikan sumber kekayaan kita pada masa sekarang dan masa depan. Bagaimana caranya? Tidak lain dan tidak bukan adalah melalui pelaburan emas.

6 Sebab Mengapa Kita Harus Melabur Dengan Emas

trend kenaikan harga emas adalah sentiasa menaik. Dalam masa sebulan ianya boleh naik sehingga 5%. Pernah dicatatkan, harga emas naik 33.3% dalam tempoh setahun 2006 -2007. Sekiranya anda beli 100gram emas dengan RM100 per gram pada Jan 2006, iaitu RM10,000. Apabila anda menjualnya pada Jan 2007, anda akan mendapat RM 13,300. Maknanya anda untung RM3,300 hanya dalam setahun. Tidakkah ianya sangat lumayan ?

Pelaburan emas amat tinggi pulangannya berbanding pelaburan ASB. ASB biasanya memberikan pulangan 8-10% setahun. Akan tetapi pulangan emas adalah 50 -100% lebih lumayan daripada ASB.

Harga minyak naik – harga emas akan naik. Apabila minyak naik, semua harga barang akan naik termasuk emas. Jika anda membeli emas sekarang, anda akan mendapat keuntungan lumayan pada masa kenaikan harga minyak ini. Dan anda perlu ingat juga bahawa emas tidak dipengaruhi oleh INFLASI.

Terdapat beberapa cara anda boleh mendapat keuntungan melalui emas. Kebanyakan daripada kita tahu emas hanyalah barang kemas. Tahukan anda dengan hanya bergantung kepada barang kemas, keuntungan yang diperolehi selepas menjualnya tidaklah seberapa besar, tapi masih menguntungkan.

Diiktiraf oleh sistem kewangan Malaysia di mana Bank Negara sendiri memainkan peranan besar dalam menyedarkan kepentingan pelaburan emas ini kepada orang ramai. Sudah tentu ianya sah di sisi undang-undang dan juga halal dari segi Hukum Syariah.

Terdapat banyak kemudahan di mana bank-bank utama di Malaysia seperti Maybank, Public Bank yang menyediakan skim pelaburan emas sebagai pelaburan orang ramai.

Ternyata pelaburan emas mampu memberikan pulangan yang besar kepada kita..Keratan akhbar di bawah menjelaskan dan menguatkan lagi fakta tentang pelaburan emas yang amat menguntungkan ini.


Pengetahuan orang Malaysia mengenai ilmu pelaburan emas ini amat rendah jika dibandingkan dengan negara-negara maju. Ramai daripada kita langsung tidak tahu bahawa emas dapat dijadikan pelaburan yang lebih baik dari pelaburan – pelaburan lain seperti ASB, KWSP,Saham dan lain-lain. Ramai yang masih jahil mengenai pelaburan emas. Padahal yang sebenarnya mereka tidak mengetahui bahawa emas adalah aset pelaburan yang amat bernilai .

Untuk Mendapatkan ebook percuma mengenai Pelaburan Emas ini sila klik disini..

5 Minit 'Makeover'


Langkah 1
Jika anda memakai foundation, jangan lupa ratakan dengan span kosmetik. Lapisan niois sesuai untuk pemakaian di siang hari, malam pula pakaila tebal sikit.. baru la nmpak perbezaannya. Lagipun waktu malam tu gelap, tak berapa nak nampak.

Langkah 2
If you have any areas like dark under-eye circles, blemishes, red spots,
or broken capillaries, concealer will do the job. It is easiest if you apply
this with a fine brush to the area that you wish to conceal and then
blend with your fingertips.
STEP 3 – POWDER
Loose powder is better to set your foundation because the finish is
lighter. Apply it lightly with a large powder brush for a sheer finish, a
puff or sponge for a heavier finish. Remember to dust a little under your
eyes to set your concealer (helps prevent creasing).
STEP 4 – EYES
For a quick and easy eye makeup, sweep a single wash of color over the
entire eye in a neutral tone. Don’t forget your brows. Apply your liner,
then mascara.
STEP 5 – LIPS
Lipsticks as well should be of the same color family as the rest of the
face. Line your lips, and apply a quick coat of Sacha’s Vitamin E Stick.
Fill in with your lip color of choice. Gloss is optional.
STEP 6 – BLUSH
To determine the intensity of your blush, take your cue from the rest of
your face. During the day you should go for a light sweep of color. At
night you may add a bit more color or glitz with light dusting of Sacha’s
Satin Powders.
STEP 7 - FINISH
After completing the last step, lightly spray Sacha’s Fix It Spray over
the entire face to set your makeup and make it longer wearing.